Vi bruger Cookies!     

         
 X     
santorini

- ferie med natur og kultur


Et sted, der er et besøg værd, er spøgelsesbyen Mesa Gonia. Spøgelsesby fordi byen blev forladt under jordskælvet i 1956. Folk flygtede ned til Kamari, som kun var et fiskerleje dengang.

Mesa Gonia kan være lidt svær at finde, vi var der på en arrangeret bustur på første rejse, 2. gang fandt vi ikke det lille område, men siden har vi været der 2 gange, og der er noget helt specielt ved at gå rundt her. Desværre, kan man sige, er nogle af husene så småt ved at blive renoveret.

Man finder Mesa Gonia ved at dreje til venstre, enten af vejen ind til Panagia Episkopi, øens ældste kirke, som man da også lige må kigge på, eller ved at dreje fra ved næste vej, der er et skilt som viser hen til et vineri. Man kører forbi dette og den korte vej hen til det næste, parkerer et sted i nærheden og går tilbage til vineriet. Til højre for går en sti fra, men det er først den næste, der vælges. Så kommer man ind på området og kan gå rundt i stilheden blandt de jordskælvsramte ruiner.

 

 

Infoskilt og et billede fra en "desværre" renoveret del af byen.

 

 Et fint hus engang

 

 

 

 

 

Følger efter jordskælv for snart 60 år siden.

 

 Fin indgang til et hus inden jordskælvet

 


Foto fra 2011, hvor man så småt er begyndt at renovere husene, så måske er der ikke meget tilbage af spøgelsesbyen, når vi kommer næste gang :-(

 

 

#Tiltops

Opdateret 25/01/2015

Besøg  
056304