Vi bruger Cookies!     

         
 X     
santorini

- ferie med natur og kultur


Der har fra gammel tid været 5 borge på Santorini, som nu ligger hen i ruiner. Når der var pirater på havet blev der tændt ild på borgene og på den måde fik man kommunikeret "pirater i farvandet". Der er lavet labyrintiske stier og stræder på borgområderne for at forvirre evt. indtrængne pirater.

Der er borgruinen i Oia, den kan man komme ud på, og her bliver taget mange billede af solnedgangen.

 

 

Fra borgen kan man tage de flotteste billeder ud over Oia inkl. de 2 gamle vindmøller.


==================================000==================================

Der har været borgområde i Fira på den gamle Skaros Rock, klippen som ligger højt ud for Imerovigli. I Walther L. Friedrichs bog er der en tegning fra 1700-tallet, som viser, hvordan klippen har været fyldt med huse. Der er ikke omtalt nogen vandretur ud på klippen, men man kan finde billeder fra 2014, så det må være muligt at komme derud på en vandresti fra Imerovigli. Neden for resterne af borgen ligger en kirke ud mod calderaen, som det også skulle være muligt at komme ned til via trapper.

 

Skaros klippen med ruinen øverst oppe. Der har på et tidspunkt ligget både en øvre og nedre borg og 200 huse, hvor folk boede, indtil de flyttede ind til Fira, da klippen blev ramt flere jordskælv gennem tiden.

 

Set fra Imerovigli, billedet er lånt.

 

Klippen taget nedefra calderaen inkl. den kirke, som man har mulighed for at gå ned til. 


====================================000=================================


Borgen i Pyrgos, som man kan besøge og gå rundt om, den er endnu ikke påbegyndt den store renovering, men det er meningen, der skal bygges lejligheder i den gamle borg. Der er fra den nordlige ende af borgen en superflot udsigt op mod Fira og landskabet nedenfor.


Borgen er under renovering, men det er stadig muligt at se de gamle mure.

Midt i billedet ligger borgkirken, og til højre kirken med den blå kuppel og klokketårnet.

 

Bagsiden af borgen i Pyrgos, udsigt over øst-øen.  - Det ser ikke ud som om alle besøgende går rundt om borgarealet, da stien er groet lidt til, men vi skal jo ikke gå glip af noget :)

 

Gammelt og nyrenoveret.

 

Pladsen foran kirken oppe på borgen, der er galleri og butikker som nabo.

 

Fra Pyrgos' bymidte, med måske verdens mindste rundkørsel, er der kig op til kirken med det flotte kirketårn. Til højre uden for billedet går trappen op til borgområdet.


================================000=====================================


Emborio, her ligger en borg, som man kan komme op på, og den er helt speciel med sine labyrintiske stier, den ser ud som om, der er renoveret så meget, at lejlighederne er beboet, der findes også 2 kirker, den ene med et højt tårn. Selve borgen ligger ikke så højt og er nem at komme op til. Faktisk er jeg lidt vild med det borgområde med alle de små labyrintiske gange, hyggeligt område og mange emner at fotografere, ligesom resten af øen ! Man når nemt at få taget 800-1000 billeder på en uges ferie.

 

Emborios borg, se flere billeder under 
punktet Emborio

 


Den ene kirke på Emborio-borgområdet.

 

Så fristende at hive i rebet til klokkerne....

Endelig er der en 5. borg ved Akrotiri, denne borg har vi ikke kendskab til, har ikke rigtig besøgt Akrotiri by endnu, men kun udgravningerne.

#Tiltops

 

Opdateret 27/01/2015

Besøg  
056304