Vi bruger Cookies!     

         
 X     
santorini

- ferie med natur og kulturI Fira kan man nyde verdens smukkeste udsigt ud over calderaen.

·  Der er også mulighed for at køre med tovbanen både ned og op, koster et par euro.

·  Besøge museer bl.a. Det forhistoriske Museum, hvor der opbevares krukker og andre fund fra Akrotiri samt originale vægmalerier. På Det arkæologiske Museum udstilles fund fra udgravningerne i den antikke by Thira på toppen af Mesa Vouno samt fund fra Akrotiri.

·  Kigge på, måske købe :-) guld i de mange smykkeforretninger.

·  Blot slentre rundt og kigge på græsk souveniers og tage en masse fotos af livet i hovedbyen og de flotte huse/hoteller, der ligger på kryds og tværs på skråningen ned mod vandet 300 meter nede. Det er bedst at komme en dag, hvor der ikke er så mange krydstogtskibe, som lægger til, for da er der trængsel  i de små stræder.

·  Finde isbutikken med de gode isvafler og købe en stor en !

 

 


Hovedgaden i Fira, man kommer op fra busstationen henne mellem kirketårnet og hotel Atlantis. Her kan man gå frem til muren og kigge ud på verdens smukkeste udsigt ned over calderaen, intet slår dette syn !

 

 


Øen i midten, Nea Kameni, her går dagstur over med skib, hvor man kan gå de ca. 2 km op på øen og kigge ned i rygende kraterhuller og lugte svolv og se hovedøen fra en anden vinkel.

Til venstre ses den sydlige del af øen, det er her fyrtårnet ligger.

 

Muldyr, som venter på at fragte turister til havnen i Fira, 587 trin nede.

 

 Smukke Fira og et virvar af hoteller

Den mest fotograferede dame i Fira

 

 

Fira og dens havn set fra vandsiden

 

Santorini er begunstiget af skønne udsigter allevegne, her fra en restaurant i en af Firas stille stræder med udsigt over det flade land mod øst og havet i baggrunden. -Udsigten til lysmaster må man tage med, da elkablerne nok ikke kan graves ned pga undergrundens beskaffenhed.

 

Der er 2 museer i Fira, et nyt og flot forhistorisk museum og dette, Det arkæologiske Museum, det ligger ved en lille plads tæt på strædet ned til tovbanen.

----------------


Det nye og moderne Forhistoriske Museeum, som opbevarer fund fra Akrotiri, bl.a. de flotte vægmalerier såsom fiskerdrengen.

Museet findes ved at gå til højre, når man går ud fra busstationen og videre op ad denne lidt stejle vej, den fører også op til hotel Atlantis og den katolske kirke og muren, hvorfra man ser ud over calderaen.

 

Solnedgangen i Fira, skudt fra en restaurant "på kanten" 

 

De stakkels muldyr på vej OP af 587 trin med turister på ryggen... i baggrunden ses et par vogne på kabelbanen.

 

De 6 vogne på kabelbanen, fantastisk flot tur inkl. udsigt.


#Tiltoppen

Opdateret 31/01/2015

Besøg  
056304