Vi bruger Cookies!     

         
 X     
santorini

- ferie med natur og kulturØens vinproduktion:

Er man interesseret i vin, er der gode muligheder for at besøge vinproducenterne. Der findes en rute, hvor man kan besøge de 12 åbne vinerier. Vi har bla. besøgt øens største vineri, Santo wines. Det ligger tæt på nedkørslen til Athinios-havnen og højt, helt ude på  kanten af krateret. Der er rundvisning i selve produktionen og bagefter er der mulighed for vinsmagning og -køb i stedets store forretning. Der er en stor terrasse, hvor man kan nyde udsigten over hele calderaen, vineriet står også for kulisserne til en bryllupsreception, og der er fornyligt bygget et mindre hotelområde.

 

 

Man bør besøge det største vineri og prøvesmage forskellige vine, købe sig lidt med hjem og ikke mindst nyde den flotte udsigt ud over calderaen og hen mod Fira. Vineriet ligger yderst på kanten syd for Fira og lige før nedkørslen til Athinoshavnen.  

 

                 

 

 

De mørke felter er vindruer, som er lagt ud til tørre. (2004)


Santowines Winery er et kooperativ og modtager druer fra 800 vinavlene på øen. Dessertvin laves på en helt speciel måde: druerne spredes ud på et underlag og ligger i solen i 14 dage, derved udtørres druer, og den ene dråbe, der er tilbage, bliver meget sukkerkoncentreret og bruges til den søde dessertvin Vinsanto. -Men tag på besøg hos Santowines, de har et stort udvalg af vine og andet til at købe med hjem: sæber, kapers, kapersblade til vinterens salat, syltede frugter o.m.a.


 

 

Kulisserne til en bryllupsreception fejler da ikke noget, der er nedgang gennem døren til en balkon, hvor brudepar og gæster kan nyde champagnen. Der er udsigt til Oia til venstre, calderaen samt de hvide byer på kanten.

 

Og her hovedpersonerne samt et par musikanter. Vi blev gennet væk af en prof. fotograf, så dette billede er taget i smug 

 

 

Og så lige solnedgangen fra samme sted, Santo Wines

 

Det andet vineri vi har besøgt er (hold fast): G. Koutsoyannopoulis' Winery. 

Vi besøgte det på en arrangeret tur, Santorini Festival, og det var noget af en fest. Først gik vi gennem de 300 m underjordiske gange med tableau'er visende vinens vej fra plukning til færdigt produkt, det var virkelig en oplevelse af gå igennem den kælder. Derefter var der vinsmagning, præsenteret af mr. K himself og bagefter var der booket plads i et dertil bygget lokale med åbent op til stjernerne, inkl. græsk buffet og fri vin. Under spisningen blev der danset græsk dans til græsk musik og bagefter smadret tallerkener, som skulle betyder lykke.

Man kan sagtens booke en tur selv, og hvis man ønsker buffet, er det altid om fredagen. Vineriet findes lidt uden for Kamari på højre hånd, inden man når hovedvejen til Fira.


Et af Santorinis vinerier med 300 m underjordisk vinkælder/museum, angivelig fra 1660.

Smuk nedgang til mr. K's underjordiske vinmuseum.

En af udstillingerne, visende plukning af vindruerne i marken.

Vinen proppes.

Fri(e) vin(tønder) under buffet'en, der blev en festlig stemning.

Mr. K siger tak for i aften efter den obligatoriske tallerkensmadring.

#Tiltops

Opdateret 27/01/2015

Besøg  
056304